Withings Body+ Wi-Fi - en smart vægt til hele familien

Withings Body+ Wi-Fi - en smart vægt til hele familien

Anmeldelse

Min datter Tilde der logger dagens vægt

Som navnet antyder er Withings Body+ Body Composition Wi-Fi Scale en vægt med fuld analyse af din krop, der lover at hjælpe med at nå vægt- og fitness-mål.

Vægten giver et fuldt overblik over, hvad der sker inde i kroppen, eller hvertfald dele af den 😉 Udover din vægt kan Body+ også aflæse muskel- og knoglemasse samt fedt- og vandprocent.

Withings Body+ indeholder en Wi-Fi radio, og kobler sig direkte op på Withings cloud-tjeneste for at logge dine metrics. Disse data er tilgængelig med app’en Health Mate samt med Withings’ gratis API – som vi kan integrere i Home Assistant for at lave flotte grafer mm. 🤓📉

Med masser af smarte badeværelsesvægte på markedet, der i princippet alle gør det samme, ville jeg finde ud af, om denne vægt fra Withings er prisen værd. Udover selve produktet, kigger jeg også på mulighederne for at integrere data ind i Home Assistant – som også er en vigtig del i min score 🤓 For hvem vil ikke gerne have en fanfare og disko-lys i hele huset, for hver kilo tabt? 🎉 😜

🔧 Opsætning: Let at følge med trin-for-trin-instruktioner

Efter at have trukket batteri-flappen ud og set LCD-skærmen lyse op, fortsatte jeg som instrueret på skærmen, opsætningen via min smartphone. Opsætningen inkluderede download af Health Mate-appen, oprettelse af en gratis konto og til sidst opsætning af min vægt på mit Wi-Fi netværk.

Den samlede installationsproces var hurtig og nem med letforståelige instruktioner og små video-klip på din telefon, der hjælper dig igennem det hele. App’en var også oversat til Dansk, så for dem der ønsker en dansk oplevelse, er det et stort plus.

Når opsætningen er færdig, vælger du hvilke målinger du vil tracke (jeg valgte dem alle: vægt, kropsfedt, muskelmasse, kropsvand og knoglemasse) for derefter besvare et par spørgsmål om din alder og højde. Du kan også opsætte et vægtmål, og hvor mange kg. du gerne vil tilføre- eller tabe pr. uge – hvis du altså ønsker, at den skal hjælpe dig med at komme lidt op eller ned i vægt.

Vægten anbefales at bruge på en hård overflade, som fliser eller træ for at give den mest nøjagtige måling, men Withings inkluderer også “tæppefødder”, der fastgøres til bunden af ​​vægten for at gøre målingerne nøjagtige, selvom de er taget på en blød overflade.

📊 Ydeevne: Mere end bare en vægt

Body+ er mere end bare en simpel vægt. Ved hjælp af bioelektrisk impedansanalyse (BIA = Bioelectrical impedance analysis), sendes et sikkert og fuldstændigt ufarligt ikke-detekterbart elektrisk signal igennem kroppen, som måler hele kroppens sammensætning inklusive fedtmasse, muskelmasse, vandprocent og knoglemasse.

Vigtigt: Dette deaktiveres fra fra person-til-person, hvis man ikke ønsker denne funktionalitet.

Det fungerer ved at måle, hvor lang tid det tager for signalet at gå gennem din krop og vende tilbage. Signalet bevæger sig langsommere gennem fedt og hurtigere gennem hårdere materiale. Det tager kun sekunder for disse målinger at generere din kropssammensætning.

Tilde på vægten – 12.4 kg.

Det betyder også, at du rent faktisk får et overblik over hvad din vægt fortæller dig. For en øget vægt, er der nødvendigt ikke noget galt i – det skyldes bl.a. at muskler vejer mere end fedt, så en vægtøgning kan bare betyde, at du bygger muskler. Den viden får du ikke fra en almindelig badevægt.

Alle dine oplysninger sendes automatisk til Health Mate-appen via Wi-Fi, hvor de bliver kortlagt og sammenlignet med de fitnessmål, du har sat. Oplysningerne er klar i appen få sekunder efter du har vejet dig.

En meget vigtig ting at lægge mærke til her, er at vægten modsat mange andre ikke bruger Bluetooth med Wi-Fi. Det betyder at du ikke behøver starte dine telefon op, for at veje dig. Andre Bluetooth-vægte kan kun kommunikere med app’en og Cloud’en når den er koblet op sammen med telefonen, men denne vægt som bruger Wi-Fi kan uafhængigt af dine telefon, sende data til Withings Cloud, så du ikke mangler nogle data 🙂

Withings Body+ undersøtter op til otte personer – og de genkendes automatisk baseret på de oplysninger, som vægten har på tidligere indvejninger. Brugere kan oprette forbindelse via deres egen Health Mate-app, eller de kan grupperes under en konto. Vi har oplevet at den nogle gange forveksler vores to børn med hinanden, da de vejer tæt på det samme – når en person stiller sig op på vægten, vises personen initialer i skærmen, så det er nemt at se om den har fanget den forkerte person, og i så fald den har, kan det nemt rettes i app’en.

⚖ Præcision: Så præcis som det kan være…

Body+ hævder at være yderst præcis med målinger inden for ca. 900 gram af din faktiske vægt og min i egen test ser varierede det med ca. 500gram. Efter min mening er denne lette differentiering acceptabel for de fleste, der bruger vægten til at spore langsigtede ændringer. Det er også værd at bemærke, at metoden Body+ bruger til at måle, atlså den bioelektrisk impedans, generelt betragtes som nøjagtig, men ikke så præcis som andre dyrere og tidskrævende metoder.

For at være mere præcis har Body+ også noget de kalder “Position Control”-teknologi, der sikrer, at din vægt er afbalanceret, ved at justere din position – hvis du står skævt vil du se pile på LCD-skærmen, der guider dig til at stå korrekt og balanceret.

Skalaen har også noget, der kaldes gravitations-kompensation. Withings forklarer på deres hjemmeside, at fordi Jordens tyngdekraft kan variere afhængigt af hvor du er på planeten, justerer den din vægt baseret på din placering i verden for at kompensere for “gravitation”. 🦄

👨‍👩‍👧‍👦 Yderligere funktioner: Til hele familie

🤰🏻 Body+ skalaen har nogle få special-funktioner, som ikke alle har brug for, men vi har brugt dem, så lad os lige runde dem også 🙂 Den første er graviditets-sporingen, der guider dig igennem din graviditet og hjælper dig med at holde styr på din vægt og -kropsændringer. Denne funktion har været lidt under debat, da andre producenter med lign. teknologi (bioelektrisk impedans), som bl.a. Fitbit Aria 2, fraråder brug under graviditet, trods det siger Withings, at det er helt sikkert – om du tør, er op til dig 🙂 Vi brugte den et par gange om måneden, for at følge med i graviditeten – og det er der da kommet et par nogenlunde fornuftige børn ud af 😜🤣 …

👶🏻 Ydermere er der også en funktion som faderen kan du glæde af (naturligvis også moren) nemlig Baby Mode, som giver forældre mulighed for at spore deres barns vækst – ved at hoppe på vægten med barnet i deres arme, her vil Withings Body+ første detektere den voksne og skrive “DB” (yeps, det er mig), og efterfølgende detektere barnet og skriver så “DB+TB” – for Daniel og Tilde Bahl. Det virker ret godt, og vi oplevede ikke at det fejlede med at finde rundt i personerne.

🏃🏻 Vægten har også en atlet-tilstand, ja, den fik jeg altså ikke testet 😉 En atlets kropssammensætning er meget forskellig fra dem, der kun træner tilfældigt, og ved at aktivere Athlete Mode udregnes fedt og muskelmasse ved hjælp af en unik algoritme. De, der træner mere end otte timer om ugen og har en hvilepuls under 60 slag pr. minut (BPM), kan helt sikkert på glæde af denne indstilling.

☀️ En anden lille smart ting, er at vægten kan vise vejret på LCD-skærmen, når du vejer dig om morgenen, så du kan se dagens vejrudsigt og bruge det til bl.a. at finde den korrekte påklædning.

🔋 Batteri: ~et års tid

Vægten spiser fire AAA-batterier (inkluderet) og Withings hævder, at de holder i gennemsnit 18 måneder. Du kan holde styr på batteriforbruget i appen, hvor den angiver en procentdel af batteriets levetid tilbage. Med 4 personer, to børn og to voksne – ser det ud til at holdbarheden er omkring et års tid – hvilket også er helt acceptabelt.

🤖 Home Assistant integration

Integrationen med Home Assistant er nem og smertefri med fuld support for det nye “Integrationer UI” i Home Assistant. Ved at følge guiden på Home Assistants hjemmeside, tog det ikke mange minutter at få integreret hele familien i Home Assistant med alle metrics: vægt, kropsfedt, muskelmasse, kropsvand og knoglemasse.

Når jeg hopper på vægten, er Home Assistant opdateret få sekunder efter med alle de nye data, og har man flere Withings produkter som bl.a. deres fitness-tracker og sleep-mat, som jeg også har købt (mere om dette i en senere artikel), integreres alle disse data også i Home Assistant.

❤️ Google Fit og Apple Health Integration

Lige en sidste ting, JA! Withings integrere sig med over 100+ forskellige 3. part systemer, jeg har integreret min med Apple Health, så min vægt er logget ind her.


Tusinde tak fordi du læser med 🫶🏻 Det betyder rigtig meget!

Hvis du har spørgsmål eller andet til dette indlæg, kan du følge mig på Instagram og skrive en DM.
Jeg håber også du vil følge med på en eller flere af mine YouTube-kanaler der handler om tech, programmering og mine vlogs.

girafpingvin logo med rubiks cube

Med venlige hilsner og på snartligt gensyn 😜
Daniel Bahl aka. girafpingvin