Den næste Apple Vision (One) bliver også dyr
Apple Vision Platformen - Daniels take
Apple Vision - de kommende år

Apple Vision Pro-headsettet er en vild next-gen device fra Apple der kombinerer AR og VR i et v1 headset - og alle der har fået chancen for at prøve det, har alle enstemmigt fortalt, at det er vildt – og virkelig næste generation!

Men over den sidste måned, har jeg læst maaange artikler som alle har samme antagelse, en antagelse jeg ikke er enig i.

Apple Vision Pro forventes at komme "i begyndelsen af næste år" (dog ikke til Danmark), og det antages, at den er "for dyr" for de fleste mennesker. Men arbejder Apple allerede på den næste generation – en ikke-Pro-model, som forventes i slutningen 2025 eller starten af 2026, som i følge mange artikler "vil løse prisproblemet og gøre headsettet tilgængeligt for alle".

Jeg tror det er alt for optimistisk. VisionOS platformen har langsigtede muligheder for at blive en platform for massen, men jeg tror ikke vi snakker 2025, jeg tror vi taler langt ude i fremtiden 😅 Den anden generation af Apple Vision vil være lige så "dyr" for de fleste, som Vision Pro er i dag. Vision Pro kommer til at koste $3500 (23.199 kr.) og selvom en simplificeret billigere model er i kortene, tror jeg ikke på, modsat de mange artikler jeg har læst, at den bliver "billig", jeg tror måske Apple kan ramme omkring $2000 (13.259 kr), hvilket stadig er i en liga der gør at de fleste ikke kan følge med.

Til sammenligning lancerede Meta deres Quest Pro-headset til $1500 i oktober 2022, og prisen blev hurtigt sænket til $999 i marts. Meta Quest Pro sælger ikke i nærheden af mængder, der kan betegnes som 'mass consumer'. Meta har solgt titusindvis af enheder i løbet af sin levetid, men det er hovedsageligt salget af intro-level Quest 2, der sælges for under $500, som dominerer – og mest henvender sig til det semi-casual VR spilmarked.

Jeg er ikke sikker på, at Apple Vision produktlinjen nogensinde vil nå så lave priser (jeg tror ikke det er Apples Vision (pun intended)), og hvert fald ikke indenfor de næste 12 måneder - der er pakket SÅ meget mekanisk teknologi ind i det nye headset (EyeSight-tracking, 2 x curved lenticular front-facing 4k OLED skærme, høj-kvalitets kamera (og mange af dem) og utallige mange sensors)  at det skal være en voldsom reduceret oplevelse, for at komme derned indenfor de næste år - naturligvis vil de meste teknologi af dette på sigt bliver erstattet af software og billigere komponenter som gør det billigere at producere.

Det tog Apple et år at sælge ti millioner iPhones; jeg forventer ikke, at Apple vil opnå 10 millioner visionOS enhedssalg før 2027-2028. Apple spiller et langt spil her, for de har lært, at det er platformen og eco-systemet der bærer iPhone - og for at få den største app-platforme til AR/VR, skal de starte før alle andre.

Det var bare mit take på de mange artikler der nævner " Apple arbejder på et billigere Vision One-headset " - ja, det gør de, men jeg tror ikke det bliver et 3.500 kr. headset 😜 som mange artikler spår 💫 Beklager venner! 😅 Og så snart Apple Vision (Pro eller One) bliver tilgængeligt i Danmark - skal girafpingvin naturligvis have et sæt 👓 (jeg tager ikke til USA og køber den, ligesom jeg gjorde med den første iPhone, da jeg skal have en model med styrke i glassene - det bliver for besværligt at købe overseas 🤪)

-db

Du er ikke logget ind

Du skal være logget ind på rbx.dk før du kan benytte vores forum, kommentar og debat-systemer. Det er ganske gratis at oprette en bruger. Velkommen til 😄️

Opret en ny gratis bruger Log ind

Daniel

@db 👨‍🏫️ Rank: 197
Est. læsetid 2 m. og 46 s.
Debat 0 svar
Læst 34 gange
Profil