Pakker fra Kina med EUs MOMS-Server! Undgå 160 kr. gebyret!
Inledning

Fra 1. juli skal der betales moms af alle varer, der bliver købt på nettet fra andre lande end EU-medlemslande. “Hold øje med prisen, inden du bestiller, lyder opfordringen fra Toldstyrelsen.”

Den 1. juli 2021 bliver det dyrere at købe billige varer på nettet i lande uden for EU, som f.eks. Kina.

Den tidligere såkaldte bagatelgrænse på 80 kroner forsvinder, og det betyder, at varer under 80 kroner købt på nettet uden for EU fremover bliver pålagt moms, på lige fod med varer over 80 kroner. De nye momsregler er en del af EU’s nye e-handelspakke som gælder for alle lande i EU. Reglerne skal bl.a. være med til at sikre lige konkurrence mellem virksomheder i og uden for EU.

🎥️ Se evt. også min YouTube video herom!

Men, vi har fået en MOMS-SERVER!

Men, der er godt nyt forude: Moms er intet problem – problemet er var det beskidte gebyr på 160 DKK som PostNord lagde oven i alle forsendelser. Men det viser sig, at der er lys for enden af den ellers mørke og lange tunnel til Kina-land 😉️ EU har nemlig opsat en MOMS-SERVER (ikke et officielt navn), hvor alle ikke-EU-lande kan indberette moms på forsendelser – og gør de det korrekt, må PostNord ikke opkræve deres pesky gebyr!

Det betyder at du kan betale og afregne moms direkte til afsender, som så vil indberette moms for dig, og sikre at pakken bliver leveret til din dør, uden yderligere problemer.

😄️ Det skulle jeg naturligvis teste! 🧪️

Hvad er moms, told og gebyr?

Når du køber en vare i et land uden for EU, skal du betale afgifter til Toldstyrelsen uanset prisen, jf. de nye momsregler som er trådt i kraft pr 1. juli 2021.

Hvor meget skal jeg betale Hvor meget skal jeg betale?
0-1.150 kr. Du skal betale moms. Er det ikke forudbetalt, skal du betalte moms + 160 kr. importgebyr​ direkte til Post Nord.
Over 1.150 kr. Du skal betale moms, eventuel told + 160 kr. importgebyr direkte til Post Nord. Det er pt. (august 2021) ikke muligt for ikke-EU lande at registrere forsendelser over 1.150 kr. på "EU-MOMS-SERVER".

Hvad er moms?
Moms er meget nemt, det er 25% på alle varer. Så på en vare til 100 kr. skal du betale yderligere 25 kr. i importmoms, så den samlede pris bliver 125 kr.

Hvad er told?
Told (kun på varer over 1.150 kr.) er variabel fra produktkategori til produktkategori. Nogle produktkategorier har 0% told 🎉️ mens andre kan han en større import-told procent.

Jeg har lavet et par eksempler her:

Bil-dele, typisk 3% told og 25% moms
Eksempel på et køb på 1.500 kr. 
* 🥉️ Pris med fragt i DKK: 1.500 kr.
+ 🥈️ Told: 3 % af 1.500 kr. = 45 kr.
+ 🥇️ Moms: 25 % af (1.500 + 45 kr.) = 386 kr.
+ 🚚️ Transportørgebyr til PostNord: 160 kr.
= 🤑️ Samlet: 2.091 kr.

Ny computer, typisk 0% told og 25% moms
Eksempel på et køb på 1.500 kr. 
* 🥉️ Pris med fragt i DKK: 1.500 kr.
+ 🥈️ Told: 0 % af 1.500 kr. = 0 kr.
+ 🥇️ Moms: 25 % af 1.500 kr. = 375 kr.
+ 🚚️ Transportørgebyr til PostNord: 160 kr.
(da prisen overstiger 1.150 kr. og derfor pt. ikke kan rapporteres ind på EU-MOMS-SERVER)
= 🤑️ Samlet: 1.875 kr.

Ny computer, typisk 0% told og 25% moms
Eksempel på et køb på 1.150 kr. 
* 🥉️ Pris med fragt i DKK: 1.150 kr.
+ 🥈️ Told: 0 % af 1.500 kr. = 0 kr.
+ 🥇️ Moms: 25 % af 1.500 kr. = 287 kr. (betalt til eBay/Ali/Wish/etc.)
+ 🚚️ Transportørgebyr til PostNord: 0 kr. 
= 🤑️ Samlet: 1.437,50 kr.

🏋️ Du kan se og beregne din told-sats her: https://skat.dk/skat.aspx?oId=2234815

Bemærk ovenstående er blot eksempler!
Brug beregneren herover for mere info. Bemærk at f.eks. Tablets med GPS er pålagt 3.7% told, hvor tablets uden GPS ikke er pålagt told. Så husk at vælge den helt specifikke produktkategori når du tester herover.

🇺🇸 ️Husk også ved køb fra USA:
Vær opmærksom på, at der er yderligere tillægstold på 10-25-50% på en række varer fra USA.
Du kan se EU’s komplette liste over varer med tillægstold her.

Følgende webshops er klar

Følgende webshop er klar

Status Webshop / Platform Klar siden den
✅️ AliExpress Klar fra dag 1 – 1. juli 2021
✅️ Wish.com Klar fra d. 18. juli 2021
✅️ DealExtreme(DX) Klar fra d. 20. juli 2021
✅️ eBay Klar fra d. 1. august 2021
✅️ BangGood Klar fra d. 29. juli 2021
❌️ Focalprice Ikke klar endnu
❌️ Chinavasion Ikke klar endnu
Lad os test AliExpress.com

Ali var de første til at understøtte den nye EU MOMS Server, og pålægge moms ved checkout. Jeg var klar allerede d. 1. juli 2021 til at teste 🧪️😄️

📦️ Status-opdatering for min første pakke under det nye toldsystem

Jeg købte en lille pakke fra AliExpress d. 1. juli 2021 under det nye toldsystem, hvor jeg betaler moms direkte til AliExpress og på den måde gerne skulle undgå en opkrævning i Danmark af Post Nord – og dermed også undgå PostNords urimelige 160 DKK-gebyr for at toldbehandle min pakke.

Lykkedes det? Så ender jeg med at betale ca. 4,50 kr. ekstra (moms) og ikke de 164,50 kr. som den samme ydelse ville koste i Danmark hos PostNord (moms+gebyr).

⌚️ Status-update 1 fra AliExpress (1. juli)

Apple Watch 44mm Medium (size 7-8) Watchband Pride Edition

Jeg bestilte et Watch Band til mit Apple Watch d. 1. juli 2021.

Jeg betalt $2.28 (14,04 kr.) og så oveni betalte jeg moms $0.73 (4,50 kr.). Lad os se hvad der sker, og om det nye EU-IT-SYSTEM til toldbehandling virker… 😜️

📆️Pris før 1. juli 2021
Ur-remmen ville i gamle dage ende ud med at koste 14,04 kr. alt i alt,
leveret en månedstid senere i min postkasse.

📯️Pris efter 1. juli 2021 med PostNord
Hvis jeg havde bestilt fra en webshop om ikke indberetter til EUs nye IT-system aka. MOMS-SERVER så ville produktet ende ud med at koste ca. 178,54 DKK

✅️Pris efter 1. juli 2021 med AliExpress moms-indberetning
Hvis alt går godt, og AliExpress på korrekt vis får indberettet min forsendelse til den nye MOMS-SERVER, ender jeg ud med at skulle betale ca. 4,50 kr. mere end før 1. juli – i alt ca. 18,54 DKK

📦️ Status-update 2 fra AliExpress (2. juli)

Allerede dagen efter (d. 2. juli 2021) jeg bestilte min pakke, er den afsendt fra China-land ️🇨🇳️😎️ Så vidt jeg har forstået på AliExpress’ Live Chat, foregår det sådan at AliExpress laver en label, som de sender til afsender af pakken – sammen med bestillingen, og så skal afsender huske! at montere denne specifikke fragt-label udenpå pakken, og ikke deres egen fragt-label 🤩️ Denne fragt-label fra Ali indeholder et tracking-nummer som er det nummer der blive brugt til at registrere toldbetalingen i EU’s nye IT-Told-System. Ali’s Live Chat supporter sagde der var en indlærings-process for de mange sælgere på Ali, for at lære at håndtere pakkerne korrekt – men de håbede alt gik godt 😛 Vi får se!

Pakke afsendt allerede dagen efter bestilling d. 2. juli 2021

🔫️ Status-update 3 fra AliExpress (17. juli)

Jeg har i dag (17. juli 2021) fået en besked fra Post Nord om at min pakke er landet i Danmark og i gang med toldbehandling 🤭️ Jeg håber det betyder at de blot anerkender at pakken er korrekt fortoldet og klar til levering 😜️Vi får se…

“Vi er ved at toldbehandle din forsendelse”

📮️ Status-update 4 fra AliExpress (19. juli 2021)

Jamen dog, “Postmanden har puttet noget i postkassen” sagde min Sonos i spisestuen i dag kl. 10.19. En lille Philips Hue Motion-sensor i kassen, aktiveres når den åbnes og igangsætter en TTS-besked på min Sonos, så jeg ved når der er post.

Lad os se hvad der er i. Det ser jo rigtigt ud, hele vejen fra kina uden et pesky gebyr fra PostNord. Jeg kan li’ det 😇️

Og jamen dog, så flot, så pænt – hele vejen fra Kina-land til Danmark-land, 18,54 kr. Bom. It’s workin’

Lad os test Wish.com

Så fik den store impulskøb-platform Wish også opdateret deres IT-system til at håndtere den nye MOMS-Server. Deres app promoverede de nye ændringer d. 18. juli, og ligesom herover med AliExpress var det tid for Daniel til en omgang test 🧪️ så med sød pop-musik i ørene 🎶️ gik jeg på opdagelse på Wish for at finde 2 underlige kina-ting jeg ikke vidste jeg manglede med levering til Danmark 🇨🇳️➡️🇩🇰️📫️🙂

Billede uploadet af @db

⌚️ Status-update 1 fra Wish.com (18. juli)

Inkl. moms.

En af de fede ting ved denne nye måde at handle på, er at begrænsning på 80 kr. pludselig er væk, nu er billigere end nogensinde før at købe ting til over 80 kr. – alle priser på Wish vises nu inklusive moms – hvilket betyder at prisen du ser er prisen du betaler (+ fragt).

Jeg har i dag d. 18. juli købt et cap og en tegne-tablet – lad os se hvordan det går 🙂 Jeg holder jeg opdateret her i dette blogindlæg når der er nyt.

Bestilling fra Wish.com

📮️ Status-update 2 fra Wish (28. juli 2021)

Jamen dog, “Postmanden har puttet noget i postkassen” sagde min Sonos i spisestuen i dag kl. 13.11. En lille Philips Hue Motion-sensor i kassen, aktiveres når den åbnes og igangsætter en TTS-besked på min Sonos, så jeg ved når der er post.

Om boom. Uden yderligere omkostninger lå der en hat og en LCD-skrive-tablet 😇️ Wish has been approved 👍️

Fedtmule #1Kommentar fra @Fedtmule — 🐥️ Nyt medlem — 1 år siden

Pænt goddag,

Jeg ønsker at bestille en ting hos AliExpress og jeg vil naturligvis meget gerne undgå de 160,- til PD's pengemaskine. Det jeg ikke har forstået er hvad jeg skal foretage mig EKSTRA for at benytte MOMS-serveren. Eller skal jeg bare bestille via dem uden nogle særlige trin og så spiller det?

vh. Fedtmule.


// Fedt
amby #2Kommentar fra @amby — 👨‍🌾️ 97 — 1 år siden

  #1  Hejsa. Bare bestil 😁👍. 


//simon
Cph #3Kommentar fra @Cph — 🐥️ Nyt medlem — 1 år siden

Gælder det stadig at man kan bestille med moms inkluderet automatisk på AliExpress? Jeg kan ikke se momsen bliver regnet på nogen steder og når jeg læser deres købsvilkår, står der at man selv skal betale duties, tax and vat..

Er der nogen der har forsøgt at bestille for nyligt og er der en anden måde at betale moms inden den rammer dk (postnord)?


Tak for hjælpen 😊


// Anja
db #4Kommentar fra @db op — 👨‍🏫️ 197 — 1 år siden

  #3  Det kører stadig :) og der skulle meget gerne stå incl. vat ved checkout på AliExpress.


Med venlige hilsner 
╰☆☆🅳🅰🅽🅸🅴🅻🅱🅰🅷🅻☆☆╮

Daniel Bahl / 🦒🐧 girafpingvin
Work @ Cloudservers.dk

db #5Kommentar fra @db op — 👨‍🏫️ 197 — 1 år siden

  #3  Bare lige et hurtigt eksempel fra i dag 18. marts 2022:

 

 


Med venlige hilsner 
╰☆☆🅳🅰🅽🅸🅴🅻🅱🅰🅷🅻☆☆╮

Daniel Bahl / 🦒🐧 girafpingvin
Work @ Cloudservers.dk

freedom #6Kommentar fra @freedom — 🐥️ Nyt medlem — 1 år siden

Hejsa. Jeg følger interesseret med i denne tråd. Jeg handler en del på AliExpress, men har ikke kunnet få det med moms inkluderet til at virke.

Jeg prøvede med netop den vare du har vist ovenfor, hvor det jo virker hos dig. Men ikke hos mig af en og eller anden årsag:

 

 

Har du noget bud på hvordan det kan være?

På forhånd tak

 

De bedste hilsner

Hans-Henning

Redigeret: 1 år siden
// Hans-Henning
abb #7Kommentar fra @abb — 👦🏼️ 58 — 1 år siden

  #6  Har du en default address 

 


Mvh

Alexander ...

Munkholm #8Kommentar fra @Munkholm — 🐥️ Nyt medlem — 1 år siden

 Er der nogen der ved om “Sheid” kører det på samme måde som “Ali”? 
Der står på deres side, at priserne er med VAT gældende for det enkelte land. 
Ved ikke om jeg tør at bestille. Nogen viden eller erfaring derfra? 🙏🏻


// Mariia
freedom #9Kommentar fra @freedom — 🐥️ Nyt medlem — 1 år siden

  #7  Hejsa - ja det har jeg.

 

 

 

 

Får stadig regninger fra Postnord...

 

 

 


// Hans-Henning
HrCalmar #10Kommentar fra @HrCalmar — 👦🏼️ 53 — 1 år siden

  #9  Jeg kan læse mig lidt frem til at andre med ligne problemer, har oprettet en ny bruger på Ali. Hvor det så efterfølgende har hjulpet. :)


Mvh
S. Calmar

viol #11Kommentar fra @viol — 🐥️ Nyt medlem — 1 år siden

Hejsa, nu har jeg prøvet wish og Ali men det er endnu ikke lykkedes mig at knække coden, det ved express på whis er der ikke danske flag og på ali står der ikke noget med vat. Så spørgsmålet er hvad gør jeg forkert.

Med venlig hilsen

Birgitte Islev


// Birgitte
Sjj #12Kommentar fra @Sjj — 🐥️ Nyt medlem — 1 år siden

  #9  har du betalt alt det udover din pakke? :o de kan vel ikke bare trække pengene fra dig, eller?

Hilsen en meget bange pige som lige har bestilt for 450 kr fordelt på 7 pakket :D


// Sara
Matty #13Kommentar fra @Matty — 🐥️ Nyt medlem — 11 måneder siden

  #6  Prøv at opret en ny konto på AliExpress og se om det virker. 👍👍


// Mathias
Matty #14Kommentar fra @Matty — 🐥️ Nyt medlem — 11 måneder siden

Hej. Til alle jer der har TikTok har nok set Magic John. Jeg vil rigtig gerne bestille fra ham og se hvorgodt det er men der er 1 problem og det er om jeg kan bestille der fra fordi jeg bor i Danamrk hvor at hvis man bestille fra uden for eu skal man betale moms told pg transport gebyr det vil jeg helst undgå. Men kan jeg overhovedet bestille fra magic john?


// Mathias
Matty #15Kommentar fra @Matty — 🐥️ Nyt medlem — 11 måneder siden

  #11  På AliExpress kan det være fordi at du skal oprette en ny konto. 
Det gjorde jeg også stod der Incl VAT. 


// Mathias
Moni #16Kommentar fra @Moni — 🐥️ Nyt medlem — 10 måneder siden

Hejsa

Ved nogen hvad EU’s MOMS server side hedder? Jeg har googlet men har desværre ikke haft held med at finde den...🤔


// Moni
Bumbum #17Kommentar fra @Bumbum — 🐥️ Nyt medlem — 5 måneder siden

Jeg har flere gange prøvet, at købe fra eBay med forudbetalt moms. Men det er endnu ikke lykkedes mig, at få mine forsendelser uden PostNord afgift. Når man så skriver til sælgeren er svaret altid at det ikke er deres problem.  Så jeg har måtte gå til PayPal for at få mine penge retur. Men jeg ved at SHEIN funger fint.  


// Lone

Du er ikke logget ind

Du skal være logget ind på rbx.dk før du kan benytte vores forum, kommentar og debat-systemer. Det er ganske gratis at oprette en bruger. Velkommen til 😄️

Opret en ny gratis bruger Log ind

Daniel

@db 👨‍🏫️ Rank: 197
Est. læsetid 7 m. og 19 s.
Debat 17 svar
Læst 32115 gange
Profil