⌨️ Lær at skrive hurtigere på dit keyboard
⌨️ Lær at skrive hurtigere på dit keyboard

Sidste uge så jeg en YouTube-video, der handlede om hvordan man kunne skrive hurtigere på sit tastatur. Han sagde at han skrev ekstremt hurtigt, så hurtigt at ingen han havde mødt, kunne følge med. Jeg tænkte: "Der er ingen måde, at den nørd skriver hurtigere end mig! 🥷🏻 Jeg er en ninja på mit keyboard" 😲😅🤪

Men hold da op, hvor tog grueligt jeg fejl 🤣 Ham YouTube-fætteren skriver hurtigt, altså virkelig hurtigt. For kontekst, så skriver den gennemsnitlige person omkring 40 ord i minuttet (WPM). Jeg kommer ind på omkring 96 WPM. Ham YouTube-fætteren jeg så? 156 WPM. Det er bogstaveligt talt den hastighed, jeg læser med!

Jeg ved godt, det havde været optimalt at linke til videoen nu, jeg så, men dang it. Jeg har ikke lige fået gemt videoen, og jeg så den på en not-logged-ind browser, så den er ikke engang i mit Watch History 😓 Beklager. Så I må leve med min gengivelse af indholdet fra videoen, her på tekst.

Han forklarer, at det skyldes, at han spillede mange text-based games, da han voksede op. Han delte også nogle tips, til hvordan han var blevet så hurtigt, og dem vil jeg også lige dele med jer! 🦈 Så vi alle kan blive Keyboard Hajer!

Nu er det tid til at samle alle ressourcerne. Jeg har nemlig besluttet mig for at jeg vil up mit game og inden jul vil jeg kunne skrive 120+ words per minute! ⚡

🏆 Mine Challanges til mig selv

Jeg vil starte hver dag med en 5-10 minutters skrive-træning session. Det giver mig både en lille træningssession hver morgen, og samtidig også en målestok, så jeg kan følge min udvikling over tid.

Du burde gøre det samme - frem med tasterne og slå dig løs:

Billede uploadet af @db

Der er flere hjemmesider, der kan hjælpe dig, men to gode jeg kan anbefale - og selv bruger er:

  • 10fastfingers.com. Den tester dig med rigtige ord, hvilket er mere naturligt og giver dig en nøjagtig virkelighedsestimering af din skrivehastighed.
  • Keybr.com. Denne hjemmeside "algoritmisk" bestemmer svaghederne i din skrivning og udfordrer dig derefter til at forbedre dig.

På skærmbilledet herover bruger jeg 10fastfingers.com som giver mig en masse "ægte" ord, som jeg skriver ind. Jeg svinger mellem 93 og 101 WPM her.

Lær at bruge tastaturgenveje

"Hvis du bruger musen, spilder du din tid." - orv, lige en lille keyboard-vittighed også, jeg kom i tanke om: Hvorfor kan rumvæsener godt lide tastaturer? Fordi de elsker en tur på (spacebar) 😅🍹

Nå, tilbage til keyboard-shortcuts: En af de vigtigste shortcuts til at skrive hurtigere er Option (⌥) tasten, eller CTRL-tasten på Windows, og Backspace. Hvis du har brug for at trykke på Backspace (⌫) mere end én gang, så gør du det forkert 😅 Option (⌥) + Backspace (⌫) giver dig mulighed for at slette et ord ad gangen.

Et par andre gode råd fra videoen:

Kig ikke på tastaturet! 😮 Selv når du retter dine fejl, skal du tvinge dig selv til at lære, hvor tasterne er. Hold dine fingre i hvilepositionen (pegefingre på f og j), og naviger rundt om dem.

I videoen anbefalede de også at slå hårdere på tasterne. Det skulle hjælpe med at være sikker på ens tastetryk.

Det har jeg dog ikke tænkt mig 😉 Jeg er allerede rimelig selvsikker i mine tryk 🥳

Og så er der kun én ting tilbage; Skriv en hulens masse. Det er den bedste måde at lære at skrive hurtigere 🥷🏻💨⌨️🥳

Nu glæder jeg mig til at øve mig, og forhåbentlig oppe mit game fra ~100WPM til ~120+ inden julen 🎅🏻

Og det var det, folkens! Håber du er- eller bliver en ægte keyboard-tryllekunstner på ingen tid! 🧙‍♂️💻⚡

⌨️ Hvilket tastatur bruger du egentlig, girafpignvin?

Et af de spørgsmål, jeg får ret ofte, er "Hvilket tastatur er det?". Jeg har bygget et Glorious GMMK Pro keyboard - som jeg både bruger herhjemme og oppe på kontoret. Jeg har også bygget et 3. sæt til Magnus som han rocker på hans Gaming PC.

Se min video hvor jeg bygger det her:

 
Byg dit eget custom keyboard og bliv 12% bedre til alt 🤪 #Glorious #gmmkpro

Du er ikke logget ind

Du skal være logget ind på rbx.dk før du kan benytte vores forum, kommentar og debat-systemer. Det er ganske gratis at oprette en bruger. Velkommen til 😄️

Opret en ny gratis bruger Log ind