Glances: Din task manager til Home Assistant
Glances i Home Assistant på Raspberry Pi
Indledning

Jeg har tidligere lavet en lille guide til at følge load på din Home Assistant server, men det kan blive vildere endnu – si’ davs til Glances😎

Glances – kort fortalt


Glances er et overvågningsværktøj der virker på tværs af platforme, herunder Microsoft Windows, Apple macOS og Linux / GNU. Glances er et værktøj gør det let at se- og overskue en stor mængde overvågningsinformation gennem et simpelt webbaseret interface. Ydermere har Home Assistant en indbygget Glances integration, så du også kan bruge alle disse data i din Home Automation og bygge grafer, notifikationer og automationer baseret på dine serveres health.

Glances kan installeres på din Home Assistant, men kan også installeres på alle andre servere i hjemmet, f.eks. hvis du har en Plex-server, Print-server, Bakup-server, Fil-server mm. Du kan også installere Glances på dine workstations (Windows, Linux og Mac er understøttet).

Her er en hurtig opsummering af nogle af de vitale ting som Glances kan holde øje med: GPU, CPU, load, memory, network, wifi, porte, disk I/O, fil system, mapper, IRQ, sensors, processes list, monitored processes list, applications monitoring process, logs og docker.

Lad os få installeret Glances

Hop ind i Add-on store under Supervisor. Søg efter Glances og tryk Install.

Installér Glances via addon storen

Efter installationen er det vigtigt at du 1) deaktiverer Beskyttelsestilstand (Protection mode) ellers har Glances ikke adgang til dit system og så kan du ikke følge de statistikker vi er interesserede i at kigge nærmere på. Herefter trykker du på "Start" og tjekker eventuelt loggen for fejl.

Husk at slå Beskyttelsestilstand (Protection Mode) fra

Du er nu klar til at tage et kig ind i maven på din Home Assistant installations processor 🤓

Lad os så få kigget nærmere!

Du kan du starte Glances op via sidemenuen ved blot at trykke på "Glances":

Tryk på menupunktet for at åbne Glances

Hvis du trykker på Z på dit tastatur kan du se yderligere detaljer om de enkelte processer:

Tilføj Glances som Integration i Home Assistant

I stedet for at åbne Glances har du også mulighed for at tilføje Glances som integration i Home Assistant. Gør du det, kan du trække alle de vitale data fra Glances ind i din Home Assistant, så du kan lave grafer og notifikationer på alt fra CPU-load til disk- og RAM-forbrug.

Hvis du vil det, går du blot ind i Indstillinger -> Integrationer og tryk på det lille (+) i højre hjørne så du får mulighed for at søge integrationen frem:

Husk at rette porten til 61209

Du kan sætte Glances op på alle dine servere, og tilføje dem ved at følge de ovenstående to trin igen, så alle dine servere derhjemme kan komme på Glance 🥳

Nu har du et hav af sensors i din Home Assistant til alle parametre for at monitorere din servers health. Du kan finde de forskellige sensorer under Indstillinger - Entiteter:

Billede uploadet af @Ok!A

 

Du er ikke logget ind

Du skal være logget ind på rbx.dk før du kan benytte vores forum, kommentar og debat-systemer. Det er ganske gratis at oprette en bruger. Velkommen til 😄️

Opret en ny gratis bruger Log ind