Privatlivspolitik

Introduktion til cookies og privatlivspolitik

Når du besøger min hjemmeside girafpingvin.dk indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre mit indhold. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af min blog. Nedenfor har jeg uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Cookies

En cookie er en lille tekstfil, der lagres på din computer, mobil el. tilsvarende for at kunne genkende den. Formålet er at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og eventuelt målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

Hvis du skriver en kommentar på min blog, kan du vælge at gemme dit navn, e-mailadresse og websted i cookies. Dette gør at du ikke skal udfylde dine oplysninger igen, når du skriver endnu en kommentar.

Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning: http://minecookies.org/cookiehandtering

Hvis du sletter eller blokerer cookies kan du risikere at bloggen ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Min blog indeholder cookies fra tredjeparter, der i varierende omfang kan omfatte:

CookienavnUdbyder
Interne cookies til statistik, kommentarer og webshopgirafpingvin.dk
Instagram kan sætte cookies, når du ser indhold embedded fra herfrainstagram.com
TikTok kan sætte cookies, når du ser indhold embedded fra herfratiktok.com
Facebook kan sætte cookies, når du ser indhold embedded fra herfrafacebook.com
YouTube kan sætte cookies, når du ser indhold embedded fra herfrayoutube.com
Twitter kan sætte cookies, når du ser indhold embedded fra herfratwitter.com
[session]girafpingvin.dk
cookie_notice_acceptedgirafpingvin.dk

Personoplysninger

Generelt

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter min blog indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker fx ved almindelig tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig e-mail notifikation ved nye blogindlæg, deltager i eventuelle konkurrencer eller undersøgelser og øvrig brug af eventuelle services.

De oplysninger der typisk indsamles og behandles er følgende typer: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med at du vil modtage en e-mail notifikation, når der er nye blogindlæg.

Når du skriver kommentarer på min blog, indsamles de data, som vises i kommentarformularen, og også din IP-adresse og browserens user agent string (information fra hver hjemmeside du besøger, bl.a. inklusiv information om browser-version, kompatibilitet, operativsystem og modificerende plugins) for at hjælpe med at opdage spam.

Formål

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som fx at fremsende en e-mail, når der er nye blogindlæg. Herudover anvendes oplysningerne til at optimere services og indhold.

Periode for opbevaring af data

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og de slettes, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Jeg kan dog oplyse at hvis du skriver en kommentar, så bliver kommentarer og dens metadata bevaret på ubestemt tid. Dette er så jeg kan genkende og godkende enhver opfølgende kommentar automatisk i stedet for skulle godkende hver enkelt af dine kommentarer, hvis du skriver flere.

Hvis du opretter dig, så du kan modtage en e-mail, hver gang der er nye blogindlæg, gemmes også de personlige informationer du angiver for at dette er muligt.

Videregivelse af oplysninger

Data om din brug af bloggen, hvilke links du evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter som Instagram, YouTube og andre i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes fx til målretning af annoncering.

Jeg benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data fx til statistik. Disse behandler udelukkende oplysninger på mine vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det, fx i forbindelse med at du tilmelder mit nyhedsbrev.

Dine kommentarer kan desuden blive kontrolleret af en automatisk spam-genkendelse tjeneste.

Indsigelser og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, jeg behandler om dig. Det vil især være hvis du modtager e-mail beskeder, når der er nye blogindlæg eller har skrevet kommentarer.

Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet.

Henvendelse herom kan ske til hej @ girafpingvin.dk.

Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Jeg gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang. Jeg kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Personoplysninger slettes eller anonymiseres løbende efterhånden som det formål, de blev indsamlet til, afsluttes fx hvis du afmelder dig e-mails, når der er nye blogindlæg. Personoplysninger gemmes højst i 12 måneder efter brug.

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i min behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Jeg forbeholder mig derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør jeg det, retter jeg selvfølgeligt datoen for “sidst opdateret” nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver jeg dig besked i form af en synlig meddelelse på bloggen.

Indhold fra andre websteder

Mine blogindlæg kan indeholde link til andre hjemmesider. Trykker du på et link, som tager dig til en anden hjemmeside, overgår du til deres cookie- og privatlivspolitik.

Kontaktinformation

Mit navn er Daniel Bahl. Dette er min personlig blog og hjemmeside. Hjemmesidens formål er at videreformidle mit content til interesserede læsere. Hjemmesiden ungives i et ikke-kommercielt format.

Hvis du er i tvivl om indholdet af min cookies og privatlivspolitik, er du velkommen til at kontakte mig på hej @ girafpingvin.dk.