Pakker fra Kina med EUs MOMS-Server! Undgå 160 kr. gebyret!

Pakker fra Kina med EUs MOMS-Server! Undgå 160 kr. gebyret!


Fra 1. juli skal der betales moms af alle varer, der bliver købt på nettet fra andre lande end EU-medlemslande. “Hold øje med prisen, inden du bestiller, lyder opfordringen fra Toldstyrelsen.”

Den 1. juli 2021 bliver det dyrere at købe billige varer på nettet i lande uden for EU, som f.eks. Kina. Den tidligere såkaldte bagatelgrænse på 80 kroner forsvinder, og det betyder, at varer under 80 kroner købt på nettet uden for EU fremover bliver pålagt moms på lige fod med varer over 80 kroner. De nye momsregler er en del af EU’s nye e-handelspakke som gælder for alle lande i EU. Reglerne skal bl.a. være med til at sikre lige konkurrence mellem virksomheder i og uden for EU.

🎥️ Se evt. også min YouTube video herom!

En kort update til videoen herover, hvor skal du shoppe dine kina-ting i dag, efter de nye regler:

Vi har fået en MOMS-SERVER

Men, der er godt nyt forude: Moms er intet problem – problemet var det beskidte gebyr på 160 DKK som PostNord lagde oven i alle forsendelser. Men det viser sig, at der er lys for enden af den ellers mørke og lange tunnel til Kina-land 😉️EU har nemlig opsat en MOMS-SERVER (ikke et officielt navn), hvor alle ikke-EU-lande kan indberette moms på forsendelser – og gør de det korrekt, må PostNord ikke opkræve ∂eres pesky gebyr!

Det betyder at du kan betale og afregne moms direkte til afsender, og så vil de indberette moms for dig, og sikre at pakken bliver leveret til din dør, uden yderligere problemer.

😄️ Det skulle jeg naturligvis teste! 🧪️

Følgende webshop er klar

Status Webshop / Platform Klar siden den
✅️AliExpressKlar fra dag 1 – 1. juli 2021
✅️Wish.comKlar fra d. 18. juli 2021
✅️DealExtreme(DX)Klar fra d. 20. juli 2021
❌️eBayIkke klar – kun deres legacy USA-import program er kørende
❌️BangGoodIkke klar endnu
❌️FocalpriceIkke klar endnu
❌️ChinavasionIkke klar endnu

AliExpress

Ali var de første til at understøtte den nye EU MOMS Server, og pålægge moms ved checkout. Jeg var klar allerede d. 1. juli 2021 til at teste 🧪️😄️

📦️ Status-opdatering for min første pakke under det nye toldsystem

Jeg købte en lille pakke fra AliExpress d. 1. juli 2021 under det nye toldsystem, hvor jeg betaler moms direkte til AliExpress og på den måde gerne skulle undgå en opkrævning i Danmark af Post Nord – og dermed også undgå PostNords urimelige 160 DKK gebyr for at toldbehandle min pakke.

Lykkedes det, ender jeg med at betale ca. 4,50 kr. ekstra (moms) og ikke de 164,50 kr. som den samme ydelse ville koste i Danmark hos PostNord (moms+gebyr).

⌚️ Status-update 1 fra AliExpress (1. juli)

Apple Watch 44mm Medium (size 7-8) Watchband Pride Edition

Jeg bestilte et Watch Band til mit Apple Watch d. 1. juli 2021.

Jeg betalt $2.28 (14,04 kr.) og så oveni betalte jeg moms $0.73 (4,50 kr.). Lad os se hvad der sker, og om det nye EU-IT-SYSTEM til toldbehandling virker… 😜️

📆️Pris før 1. juli 2021
Ur-remmen ville i gamle dage ende ud med at koste 14,04 kr. alt i alt,
leveret en månedstid senere i min postkasse.

📯️Pris efter 1. juli 2021 med PostNord
Hvis jeg havde bestilt fra en webshop om ikke indberetter til EUs nye IT-system aka. MOMS-SERVER så ville produktet ende ud med at koste ca. 178,54 DKK

✅️Pris efter 1. juli 2021 med AliExpress moms-indberetning
Hvis alt går godt, og AliExpress på korrekt vis får indberettet min forsendelse til den nye MOMS-SERVER, ender jeg ud med at skulle betale ca. 4,50 kr. mere end før 1. juli – i alt ca. 18,54 DKK

📦️ Status-update 2 fra AliExpress (2. juli)

Allerede dagen efter (d. 2. juli 2021) jeg bestilte min pakke, er den afsendt fra China-land 🇨🇳️😎️Så vidt jeg har forstået på AliExpress’ Live Chat, foregår det sådan at AliExpress laver en label, som de sender til afsender af pakken – sammen med bestillingen, og så skal afsender huske! at montere denne label udenpå pakken, og ikke deres egen fragt-label 🤩️Denne fragt-label fra Ali indeholder al toldinformation fra EU’s nye IT-Told-System. Ali’s Live Chat supporter sagde der var en indlærings-process for de mange sælgere på Ali, for at lære at håndtere pakkerne korrekt – men de håbede alt gik godt 😛 Vi får se!

Pakke afsendt allerede dagen efter bestilling d. 2. juli 2021

🔫️ Status-update 3 fra AliExpress (17. juli)

Jeg har i dag (17. juli 2021) fået en besked fra Post Nord om at min pakke er landet i Danmark og i gang med toldbehandling 🤭️ Jeg håber det betyder at de blot anerkender at pakken er korrekt fortoldet og klar til levering 😜️Vi får se…

“Vi er ved at toldbehandle din forsendelse”

📮️ Status-update 4 fra AliExpress (19. juli 2021)

Jamen dog, “Postmanden har puttet noget i postkassen” sagde min Sonos i spisestuen i dag kl. 10.19. En lille Philips Hue Motion-sensor i kassen, aktiveres når den åbnes og igangsætter en TTS-besked på min Sonos, så jeg ved når der er post.

Lad os se hvad der er i. Det ser jo rigtigt ud, hele vejen fra kina uden et pesky gebyr fra PostNord. Jeg kan li’ det 😇️

Og jamen dog, så flot, så pænt – hele vejen fra Kina-land til Danmark-land, 18,54 kr. Bom. It’s workin’

Wish.com

Så fik den store impulskøb-platform Wish også opdateret deres IT-system til at håndtere den nye MOMS-Server. Deres app promoverede de nye ændringer d. 18. juli, og ligesom herover med AliExpress var det tid for Daniel til en omgang test 🧪️ så med sød pop-musik i ørene 🎶️ gik jeg på opdagelse på Wish for at finde 2 underligt kina-ting med levering til Danmark 🙂

⌚️ Status-update 1 fra Wish.com (18. juli)

Inkl. moms.

En af de fede ting ved denne nye måde at handle på, er at begrænsning på 80 kr. pludselig er væk, nu er billigere end nogensinde før at købe ting til over 80 kr. – alle priser på Wish vises nu inklusive moms – hvilket betyder at prisen du ser er prisen du betaler (+ fragt).

Jeg har i dag d. 18. juli købt et cap og en tegne-tablet – lad os se hvordan det går 🙂 Jeg holder jeg opdateret her i dette blogindlæg når der er nyt.

Bestilling fra Wish.com

Update

Alle pakker er kommet frem uden problemer og uden yderligere omkostninger – både fra Wish, AliExpress og de eBay-sælgere som understøtter de nye moms-regler.

Så konklusionen er du trygt kan handle på de kinensiske websider som understøtter den nye moms-server uden at være bange for yderligere omkostninger👍🏻


Tusinde tak fordi du læser med 🫶🏻 Det betyder rigtig meget!

Hvis du har spørgsmål eller andet til dette indlæg, kan du følge mig på Instagram og skrive en DM.
Jeg håber også du vil følge med på en eller flere af mine YouTube-kanaler der handler om tech, programmering og mine vlogs.

girafpingvin logo med rubiks cube

Med venlige hilsner og på snartligt gensyn 😜
Daniel Bahl aka. girafpingvin