ICE Tower køler på Raspberry Pi 4

ICE Tower køler på Raspberry Pi 4


Min Raspberry Pi 4 som driver mit Home Assistant setup har efterhånden påtaget sig en del yderligere opgaver end blot en HA 😄 Den driver naturligvis hele mit Home Assistant setup, men den drifter også hele mit Zigbee netværk med Zigbee2mqtt og over 55+ enheder. Den drifter også hele mit Z-wave netværk. Den er primært DNS server på mit netværk med AdGuard Home. Den kører også en MariaDB MySQL-database, Mosquitto MQTT-server, Node Red og en række Docker Containers til noget cutom PHP-kode og diverse andre opgaver – Ja.. den laver en del 😅… Og det kan også ses på temperaturen, som efterhånden konstant ligger på mellem 75 og 80 grader. Liiige en tand for varmt 🔥

Jeg har derfor købt en køler til min Pi 4, og det virker! 🥶 👍 Min temperatur er faldet fra 75-80 grader til en 32-38 grader. Helt perfekt.

Der findes efterhånden en hel del produkter, som lover en temperatur-nedsættelse på din Raspberry Pi 3 og Pi 4. Jeg valgte at prøve den populære ICE Tower fra S2Pi. Produktet findes i to varianter, en høj tower-model og en low-profile model, som er den jeg har købt.

De to modeller er meget ens og kun den visuelle del er den egentlige forskel. Jeg har læst en del tests af begge, og de performer ret identisk. De har begge en farverig blæser, en stor køleprofil og kommer med alt du skal bruge inkluderet i pakken inkl. kølepasta, skruer og en akryl bundplade.

Her er nogle billeder fra processen hvor jeg fik den monteret på min Pi 4.

Installationen

Den medfølgende manual var super nem at følge og flot illustrativ. Det var nemt at installere- og montere køleren på min Pi 4 – det hele passede perfekt, og det tog sammenlagt omkring 5 minutter, så var alt klar.

Støjniveau

Den medfølgende blæser larmer ligeså meget som den blinker i flotte farver 🙂 Det hjælper at drosle den lidt ned til 3v, hvor den stadig giver lidt lyd fra sig, men langt mere acceptabelt. Står den i et skab, som herhjemme, kan du ikke høre den når skabet er lukket – heller ikke selvom du giver den fuld smæk med 5v. Jeg planlægger at skifte køleren ud med en Noctua køler som giver meget mere luft og larmer væsentligt mindre. Farverne vil jeg også gerne undvære 😉

Et lille hack til strømfødning via USB-kabel

Da mit Z-wave breakout board (RaZberry GPIO Board fra Z-Wave.Me) bruger både 5v og 3v pindende fra min GPIO port på min Pi, var jeg nødt til at lodde et lille USB-kabel sammen til at strømføde blæseren på den nye køler. Jeg tog derfor et USB-kabel og loddede et par pinde herpå, så køleren nemt kunne klikkes herpå- så skiftet til en ny blæser senere bliver smertefri 🖖. Lodningen blev udført og der blev påmonteret krympeflex, rundt om, så skulle det nok holde 😁


Tusinde tak fordi du læser med 🫶🏻 Det betyder rigtig meget!

Hvis du har spørgsmål eller andet til dette indlæg, kan du følge mig på Instagram og skrive en DM.
Jeg håber også du vil følge med på en eller flere af mine YouTube-kanaler der handler om tech, programmering og mine vlogs.

girafpingvin logo med rubiks cube

Med venlige hilsner og på snartligt gensyn 😜
Daniel Bahl aka. girafpingvin