🛍️ Hvad bruger jeg: Indkøbsliste!!


Jeg får tit spørgsmålet, hvad bruger du til … Derfor har jeg startet denne nye serie på min blog der hedder “Hvad bruger jeg” hvor jeg løbende vil dele ud af de ting, apps, teknologier og smarte dimser jeg bruger til at løse diverse problemer, arbejdsopgaver mv. i mit personlige- og arbejdsmæssige liv. I denne artikel skal det handle om noget vi bruger herhjemme næsten dagligt – indkøbslisten.

Vi har prøvet de fleste…

Vi har været igennem utallige tjenester og testet mange forskellige løsninger, indtil vi fandt den der virkede bedst for os. For herhjemme handler ikke kun om at være smart – det skal også være wife-approved

Vi brugte i lang tid Google Assistants “Shopping List” men uden en native app, og dermed ingen kærlighed på Apple Watch satte det desværre en stopper for en ellers ret god oplevelse. Vi ventede længe (red. flere år) på den lovede 3. parts integration (som virker i US) – men den er stadig ikke kommet til Danmark

Med 3. parts integrationen til Google Assistant, kunne vi automatisk overfører alle Indkøbslister til en anden app, som virker bedre end Googles egen Indkøbsliste-hjemmeside.

Vi prøvede også at bygge vores egen integration med IFTTT – desværre virkede kun 70% af tiden – derfor begyndte vi at kigge videre efter en helt anden løsning end Google Assistant. Hvorfor? Fordi vi ofte handler kun med vores ur (Apple Watch) hvor vi både har Apple Pay, medlemskort mm. integreret, så alt kører smooth og supernemt – men uden indkøbslisten, ja, så kom vi ofte hjem med et par mangler eller tre!

Påmindelser.app fra Apple (Reminders.app)

Både min kone og jeg lever i Apple’s eco-system – og derfor var det oplagt at kigge igen på de native indbyggede løsninger fra 🍎 Apple, især med iOS 14s store opgraderinger af Siri – men vigtigst af alt også en komplet rewrite af Påmindelser app’en.

Jeg kan overraskende melde tilbage, at det virker super godt. ⚡ Lad mig uddybe:

Her er min liste til krav som nu alle opfyldes af Påmindelser:

  • Skal kunne deles, så vi har en fælles indkøbsliste.
  • Skal være “live“, så når vi handler sammen, og jeg trykker noget af, så forsvinder det “med det samme” fra Rikkes (min kone) indkøbsliste.
  • Skal kunne interageres via stemmen, det er bare nemmere at sige “Tilføj Friskhakket estragon på indkøbslisten”, end at skrive det 😉
  • Skal virke fra ⌚ Apple Watch og 📱 iPhone.
  • Skal også virke fra macOS eller fra en browser. 🍖 😜

Problemet med Google Assistant

Vores tidligere Google Assistant-løsning dækkede de fleste af vores behov listed herover, og med den lovede 3. parts integration som jo nok skal komme på et eller andet tidspunkt, hvem ved hvornår, vil alle punkterne være løst, men indtil denne er klar, er produktet bare ikke færdigbagt nok her i Danmark, til at dække vores ellers meget simple behov.

Det som Google Assistant var rigtig god til, var at forstå hvad vi sagde, så uanset om vi sagde “Tilføj Friskhakket estragon på indkøbslisten” eller “cornflakes” så fangede Google noget nær 95+ % af alle vores ord korrekt!

Er Siri løsningen?


Siri har altid været en verden for sig. Siri var den første i verden. Siri var også den første på dansk. Men Google overhalede hurtigt både Siri – og de andre spillere som Alexa fra Amazon, og har i lang tid – uden tvivl – været den førende til at forstå- og komme med relevante svar fra Googles Knowledge Graph.

Igen i år, ligesom de fleste andre år, har Apple lovet forbedringer til Siri, og selvom Siri stadig ikke kan svare på hvor gammel Nikolaj Stokholm er (red. Google kan, svaret er 33 år (født 29. jan. 1990)) – så lad os teste om Siri er blevet bedre til at forstå en gammel sjællænder som mig, der nu er migreret til Jylland – og snakker en god blanding af det hele 😜

På iOS 13 blev “Friskhakket estragon” skiftende forstået som to forskellige ting; “Frisk jeg gider ikke snakke om” eller “Frisk stockholm” (ja, for real - det var håbløst) 😜 …

På iOS 16 (2023) er det meget bedre… Den forstår selv det mest kryptiske ting som "estragon"

Lad os teste Cornflakes, det virkede fifty-fifty på iOS 13 – det virker nu 100% og hver gang på iOS 16. – OTA Solgryn virker, Remoulade virker – selv Heinz Ketchup går korrekt igennem hver gang! Wow! Okay, Apples løfter om en bedre Siri med iOS 16 ser ud til at holde stik.

Faktisk alt hvad jeg tester virker 100% perfekt. Nogle gange, som vi ser herover sætte den et mellemrum ind, så fristhakket bliver til frisk hakket - men hey, det er da til at leve med 🦄

Jeg testede med nemme og jeg testede med svære – faktisk oplevede jeg ting som Google ikke fattede korrekt, som Siri nu forstår 100% korrekt 😮 Ja, selv hornvioler, beauvais ketchup, “38%”, ml. / dl. og andre diverse betegnelser virker korrekt nu i Siri med iOS . Color me impressed! 🏳️‍🌈

Ting som Google ikke forstod, f.eks. beauvais ketchup der bliver til buffet ketchup og spiselige hornvioler som Google bare giver op på, når jeg snakker med Google Assistant, fangede Siri korrekt og uden fejl 😮

PS: Nej, jeg hverken køber eller konsumerer spiselige blomster som for eksempel hornvioler 🤪

Apple macOS og den opdaterede Siri på Mac

Der er ikke så meget at sige her, den samme nye forbedrede Siri har også fundet vej til macOS, og det virker også super godt her, hver gang jeg tester:

Apple Watch og Siri

Der er heller ikke så meget at sige her – den selvsamme nye forbedrede Siri fra iOS og macOS har naturligvis også fundet vej til watchOS på Apple Watch, og her virker det også super godt, hver gang:

Konklusion: Siri er bestemt blevet brugbar!

Selvom Siri stadig ikke (meget langt fra) er den bedste voice-assistant til generelt brug, kan man godt se, at der er lagt noget arbejde fra Apples side i at få Siri til at forstå endnu mere – og endnu bedre. Og det gør oplevelsen meget bedre end tidligere, når man skal interagere med sin indkøbsliste.

✅ Kan nemt deles med 1 eller flere personer.

✅ Er “live“, så når det krydses af på den ene enhed, er det afkrydset på andre.

✅ Siri er overbevisende god i 2023.

✅ Apple Watch, dobbelt-check!
✅ Telefoner med iOS (iPhone), check.
✅ Tablets med iPadOS (iPads), check.
✅ Computere med macOS, check.
✅ Virker fra en browser med iCloud.com, check.

Samtidig med dette, er det også nemt at åbne sin indkøbsliste med Siri, du siger blot “Hej Siri, vis min indkøbsliste” fra din telefon (direkte fra lås-skærmen, medmindre du har slået det fra) samt fra dit Apple Watch og din Mac.

⌚✔️ Perfekt, nu kan jeg krydse varer af på mit ur, efterhånden som de er puttet i vognen 🛒 👍🏻


Tusinde tak fordi du læser med 🫶🏻 Det betyder rigtig meget!

Hvis du har spørgsmål eller andet til dette indlæg, kan du følge mig på Instagram og skrive en DM.
Jeg håber også du vil følge med på en eller flere af mine YouTube-kanaler der handler om tech, programmering og mine vlogs.

girafpingvin logo med rubiks cube

Med venlige hilsner og på snartligt gensyn 😜
Daniel Bahl aka. girafpingvin