Home Assistant: Integrationer

Home Assistant: Integrationer


Home Assistant har igennem de seneste opdateringer haft fokus på- og gjort det nemt at integrere nye produkter ind i brugerfladen. Det meste kan nu integreres visuelt (klik-klik) uden man skal grave ned i YAML kode-filerne – og det er super rart for nye brugere, da det hurtigt kunne virke overvældende for mange, at starte ud med at åbne komplekse konfigurationsfiler, hvor et lille komma eller mellemrum for meget, potentielt kan ødelægge din installation.

Jeg har lavet en lille video der kort gennemgår integrationer. Ydermere gennemgår jeg også hvordan man manuelt kan integrere et nyt produkt, som ikke automatisk er blevet fundet.

Kort fortalt, så kan du nemt tilgå dine eksisterende Integrationer samt tilføje nye under Indstillinger -> Integrationer:

Home Assistant: Indstillinger -> Integrationer.

Herfra vil du først se alle de Integrationer som Home Assistant selv har fundet, og som ikke er konfigureret endnu. Efterfølgende vil du blive præsenteret for de Integrationer som allerede er konfigureret i din Home Assistant.

Her kan vi se at Home Assistant automatisk på mit demo-netværk har fundet en Chromecast fra Google, en Brother- og HP Printer, en Hue Bridge, en Healthy Home Coach som er et HomeKit tilbehør, en Sonos højttaler og et Samsung TV. Alle enheder som er klar til at blive konfigureret med Home Assistant (HA).

Vi kan også se at der allerede er konfigureret to Integrationer allerede, nemlig Met.no til vejret og et par tp-link Kasa Smart Home Switche, som jeg viser i videoen herover.

Eksempel på Integrationer i Home Assistant

Tilføj ny Integrationer manuelt

Home Assistant finder ikke automatisk alle enheder på dit netværk selv, og derfor kan det være nødvendigt at tilføje en Integration manuelt. Det gøres nemt ved hjælp af det lille orange (+) ikon i højre side af nederst på skærmen.

Herefter vælges den integration men ønsker at tilknytte og følger guider:

Eksempel på manuel tilføjelse af ny Integration i Home Assistant

Tusinde tak fordi du læser med 🫶🏻 Det betyder rigtig meget!

Hvis du har spørgsmål eller andet til dette indlæg, kan du følge mig på Instagram og skrive en DM.
Jeg håber også du vil følge med på en eller flere af mine YouTube-kanaler der handler om tech, programmering og mine vlogs.

girafpingvin logo med rubiks cube

Med venlige hilsner og på snartligt gensyn 😜
Daniel Bahl aka. girafpingvin