Hold din CC26X2R1-firmware opdateret

Hold din CC26X2R1-firmware opdateret


Der kommer løbende nye firmware opdateringer til alle de forskellige Zigbee-adapters. CC26X2R1 har netop modtaget sin første opdatering i 2020, og den retter en række fejl, bl.a. at Hue end-devices falder ud – hvilket jeg selv har oplevet med enkelte Hue Dimmers herhjemme. Her er TIs Changelog:

  • Remove and rediscover route on source route failure (should fix issues with e.g. Hue enddevices dropping off) (mere info)
  • Fix devices not able to reconnect when attempt unsecured rejoin (mere info)
  • Enable parent announce, fixes devices not reachable when changing parents while coordinator is down.

Du kan altid downloade den nye firmware herfra:
Coordinator firmware: Zigbee 3.0 (brug CC2652R_*.zip filen)

Update 2021: Det sker at de ændre filnavnet fra tid til anden 🤭️ Kig derfor altid i README filen (hvis du scroller lidt ned) og find den fil der matcher med dit Zigbee-chipset. Eksempelvis:

Zigbee Firmwares

Sådan opdaterer du:

Det er heldigvis nemt at opdatere sin CC26X2R1-enhed pga. den indbyggede Debugger. Tilslut dit Zigbee-kort til din computer og download den nyeste version af Uniflash fra TI.com.

Opdatering af UniFlash til nyeste version

Følg min guide her hvis du ønsker en mere visuel process igennem denne firmware-opdatering, det er de samme steps du skal igennem som da vi indledende flashede vores device, den eneste forskel, er du naturligvis skal vælge den nye firmware til sidst:

Hop ind i Settings & Utilities -> Manual Erase og tryk Erase Entire Flash

Hop videre til Settings & Utilities -> Program Load og vælg All Unprotected Sectors, og klik Perform Blank Check

Til sidst, hop under Program -> Flash Image(s), og tryk på Browse og vælg den nye .hex firmware fil, som du har downloadet og unzippet. Nu er der blot tilbage er trykke på Load image for at uploade den nye firmware til din enhed.

🎉 Done ✅

Når du sætter din Zigbee gateway til din Pi igen, skulle du gerne kunne se den nye version under “Status” i din Zigbee2mqtt Assistant:


Tusinde tak fordi du læser med 🫶🏻 Det betyder rigtig meget!

Hvis du har spørgsmål eller andet til dette indlæg, kan du følge mig på Instagram og skrive en DM.
Jeg håber også du vil følge med på en eller flere af mine YouTube-kanaler der handler om tech, programmering og mine vlogs.

girafpingvin logo med rubiks cube

Med venlige hilsner og på snartligt gensyn 😜
Daniel Bahl aka. girafpingvin