HACS: Home Assistant Community Store

HACS: Home Assistant Community Store


Okay, nu stepper vi et niveau op – men rigtig mange af de ting vi skal arbejde med efterfølgende her på Robotnet.dk bygger på ting, som vi installerer fra HACS. Derfor starter vi allerede nu, med at få HACS installeret.

HACS er en slags “App Store” til Home Assistant, som er åben – hvilket betyder at alle kan lægge “apps” og andet indhold ind i HACS. Det betyder også, at man ikke bare skal installere hvad-som-helst, men være kritisk. Heldigvis er jeg aldrig stødt på noget i HACS som ikke var af super høj kvalitet! Det viser også at Home Assistant bygger på en community af folk med stor respekt for projektet.

HACS gør det som sagt muligt at installere nye ting ind i din Home Assistant – det kan være alt fra temaer og nye funktioner til udvidet support for bestemte Integrationer samt nye UI-kort (Lovelace) der gør dit panel mere lækkert og funktionsdygtigt at arbejde med.

Jeg har bl.a. en nyere model af Ecovacs robot-støvsuger, som ikke officielt er understøttet af HA endnu, men ved af HACS, har jeg installeret en lille udvidelse, som giver mig en komplet integration til min nye robotstøvsuger.

Eksempel fra min egen Home Assistant hvor der er installeret en række visuelle Lovelace-komponenter fra HACS

ADVARSEL: Det bliver lidt teknisk nu. Hvis du ikke føler at det her er noget for dig, kan du naturligvis fortsætte med at bruge Home Assistant uden HACS. Men.. hvis du følger min video herunder, trin-for-trin, er jeg sikker på det nok skal lykkedes – også selvom det måske lige nu virker lidt uoverskueligt! 😄

Backup

Lav en backup / snapshot af din Home Assistant installation!

Det er altid en god idé er lave et sanpshot af din Home Assistant installation inden du installerer nye add-ons eller nye opdateringer. Du kan følge min guide til at lave en komplet backup her.

Det er også altid en god idé at sikre sig, at man har den nyeste version af Home Assistant inden man starter en ny installation af HACS.

Step 1

Aktiver SSH & Web Terminal Add-on fra Add-on Store i Home Assistant

Det første vi skal gøre, er at installere et Terminal add-on, der giver os adgang til at køre nogle kommandoer direkte på den Linux-maskine som Home Assistant kører ovenpå.

Det er muligt at installere HACS uden en Terminal, men det er væsentligt nemmere, da det kun kræver én kommando, som du kan Copy/Paste ind og så klarer scriptet resten.

I denne video viser jeg hvordan du installerer en “SSH & Terminal Add-on” i din Home Assistant.

Husk at aktiverer “Avancret tilstand” for din Home Assistant profil, ellers kan du ikke se “avancerede” add-ons som bl.a. dette SSH & Terminal Add-on i din Add-on Store.

Step 2

Kør installations-scriptet og genstart Home Assistant

Nu er vi kommet til selve installationen ef HACS, og selv det kan lyde svært at arbejde i en Terminal, så er det heldigvis super enkelt. Vi skal køre en enkelt kommando-linje som automatisk downloader og installerer nyeste version af HACS.

Kommandoen vi skal køre hedder som følger:

curl -sfSL https://hacs.xyz/install | bash -

Herefter skal vi blot genstarte vores Home Assistant server – men alt det viser jeg i videoen her:

Step 3

Integration mellem HACS og Home Assistant

Vi skal nu færdiggøre installationen af HACS i vores Home Assistant, ved at tilknytte HACS til Github og tilføje den i vores side-menu på Home Assistant. Alt det viser jeg hvordan vi gør i videoen her.

Som jeg også viser i videoen skal vi bruge Github (en gratis tjeneste fra Microsoft) som skal forbindes til HACS. Dette skyldes at alle de “apps” som vi henter fra HACS er placeret på Github, så vi skal kunne hente data herfra. Her er den direkte URL til at lave en person token på Github.

Du har nu integreret HACS ind i din Home Assistant

Se, det var slet ikke så svært, var det? 😄 Jeg håber det lykkedes, ellers er du altid vekommen til at spørge om hjælpe i vores kommentar-sektion nederst på hver side, her på Robotnet.dk.

Nu med HACS installeret, kan du gå på opdagelse i nogle af mine spændende guides omkring HACS her på Robotnet.dk


Tusinde tak fordi du læser med 🫶🏻 Det betyder rigtig meget!

Hvis du har spørgsmål eller andet til dette indlæg, kan du følge mig på Instagram og skrive en DM.
Jeg håber også du vil følge med på en eller flere af mine YouTube-kanaler der handler om tech, programmering og mine vlogs.

girafpingvin logo med rubiks cube

Med venlige hilsner og på snartligt gensyn 😜
Daniel Bahl aka. girafpingvin