🤖 AI kan tegne billeder, skrive tekster & transform dig til Supermand

🤖 AI kan tegne billeder, skrive tekster & transform dig til Supermand

YouTube

AI. Kunstig Intelligens. 🧠 Teknologiens verdensmester i både at skabe smil på læberne-, forundren- og samtidig skramme folk fra vid og sans. 

Velkommen til 🦒🐧’s take på kunstig intelligens 🤖 i min seneste YouTube video

Mange af os drømte om robotter og artificiel intelligens som børn – og nu er vores drømme tættere på virkeligheden, end nogensinde før – faktisk så tæt på virkeligheden at DU, ja dig Mikkel, kan lege med AI allerede nu 🤖

Skærmbillede fra Dall-E
Skærmbillede fra Dall-E

Måske har du allerede prøvet nogle af de fjollede AI-filtre på Snapchat, TikTok eller Instagram? Måske har du allerede snakke med Google Assistent, Alexa eller Siri – og det var en sjov begyndelse, men det følelse også allerede som oldgammel teknologi, med den seneste evolution af AI vi får hænderne i nu – med ChatGPT, Dall-E og Astria (og de mange andre tjenester der popper op nu).

Hvad er Dall-E?

Vi er vidne til en revolution inden for kunstig intelligens og en af de meget omtalte AI-tjenester i øjeblikket er Dall-E lavet af OpenAI. Dall-E kan generere kunst ud fra tekst-beskrivelser.

Alle billederne her, er nogle jeg har genereret med Dall-E (som det også vises i videoen):

Den første tjeneste jeg kigger på i videoen, er Dall-E v2. Hvis du skriver til Dall-E: “Lav et billede af en grøn haj,” vil den producere et billede af en grøn haj! Du kan fodre Dall-E med en ligeså komplekst prompt du ønsker, og den vil producere det visuelt: Pixel-art, Oliemalerier, 3D-renderinger, 2D tegnefilm eller endnu mere specifikt; “2D tegnefilm i South Park stil”. Kun fantasien sætter grænsen.

Dall-E er trænet med utallige millioner billeder fra Internettet, og har nu fået viden nok til at kigge på et billede og forstå alt hvad der sker på det. Den viden, kan den nu også bruge, til at skabe billeder – helt unikke billeder.

Dall-E er virkelig sjovt at lege med. Det koster $15 at komme i gang (ca. 100 kr.) der giver 115 credits / billeder.

TLDR-bedømmelse

🤑 Pris: 15$ for 115 credits (115 sæt af 4 billeder)
🔗 Link: https://labs.openai.com/

Hvad er Astria?

Den anden tjeneste jeg kommer ind på i videoen, er Astria, so også kan skabe billeder ligesom Dall-E – men i stedet for at skabe billeder fra bunden, skaber den billeder på baggrund af en model som du træner. Du kan uploade 20-30 billeder af dig selv, og med de billeder kan du træne Astria’s AI til at lære dig at kende – og bagefter kan den producere billeder med udgangspunkt i dig. F.eks. kan du forvandle dig til en superhelt, Shrek eller måske en action-figur. 

Pris: 1.5$ pr. model (Tune) og 10¢ pr. prompt der giver 8 billeder (4 billeder i super opløsning)

Virkelig sjovt. Regn med at bruge omkring 5$ (35 kr.) til at lege med, så kan du træne modellen og generere 35 forskellige billeder.

TLDR-bedømmelse

🤑 Pris: ~10 kr. for at komme i gang og 0,69 kr. pr. billede
🔗 Link: https://www.strmr.com/

Hvad er ChatGPT?

OpenAI som også står bag Dall-E har for nyligt lanceret deres seneste AI-vision; ChatGPT. Det avancerede AI-system, ChatGPT, kan forstå naturlig tale >(tekst) og kan derfor både forstå- men også svar på alle dine spørgsmål. 

Eksempel på ChatGPT der koder Python for mig

Ligesom Dall-E er ChatGPT bygget over modeller og træning. Det har skabt en ufattelig videns-base, over alt viden der er tilgængelig på Internettet – den har ikke kun trænet “rå tekster”, men også kildekode (programmering), bøger, tegninger, blueprints, manualer til alverdens ting, opskrifter, videnskabelig research osv. osv. – og det skøre er, at ChatGPT AI-modellen “forstår” alt hvad den “læser” – den forstår hvordan alt software er bygget op virker – den forstår hvordan en motor er bygget op og virker – og den kan sætten viden sammen på kryds og tværs og bruge det i korrekt kontekst. Den er ret klog – og man kan rent faktisk begynde at diskuterer nu, om ChatGPT er “verdens klogeste AI” – og nok den største trussel mod Google i nær fremtid.

I videoen her kigger jeg på nogle af de ting man kan spørge ChatGPT om, men jeg forventer i nær fremtid at lave en hel video kun om ChatGPT – hvor jeg graver meget mere ned i det.

Sjovt, vildt og skræmmende på én gang. Spørg den om alt – dog svarer den ikke på spørgsmål om virksomheder / forretninger / personer og på spørgsmål af stødende karakter.

TLDR-bedømmelse

🤑 Pris: Gratis for privat-personer
🔗 Link: https://chat.openai.com/

PFPMaker AI

Ligesom Astria herover er PFPMaker AI en tjeneste, hvor du kan skabe billeder bygget over en model af dig. Men i stedet for du laver dine egne Prompts, har PFPMaker AI over 100+ indbyggede færdige Prompts som den kører dig igennem, og det resulterer i 100+ sjove, skøre og crazy bud på, hvordan du også kunne se ud 🤪 

God for begyndere. Faste Prompts – laver 100+ billeder.

TLDR-bedømmelse

🤑 Pris: 9-19$
🔗 Link: https://ai.pfpmaker.com/

Videoen på YouTube


Tusinde tak fordi du læser med 🫶🏻 Det betyder rigtig meget!

Hvis du har spørgsmål eller andet til dette indlæg, kan du følge mig på Instagram og skrive en DM.
Jeg håber også du vil følge med på en eller flere af mine YouTube-kanaler der handler om tech, programmering og mine vlogs.

girafpingvin logo med rubiks cube

Med venlige hilsner og på snartligt gensyn 😜
Daniel Bahl aka. girafpingvin