Afkortning af Huglo - Det nye elektriske rullegardin fra JYSK

Afkortning af Huglo - Det nye elektriske rullegardin fra JYSK


Jeg skal nok komme med en fuldstændig- og mere uddybende anmeldelse af JYSK Huglo – de nye elektriske rullegardiner fra JYSK. 📬️ Subscribe til mit nyhedsbrev og få besked, når den er klar.

Elektriske rullegardiner blev rigtig populære da IKEA lancerede deres serie af elektriske gardiner under navnet FYRTUR. Desværre passede ingen af deres standardmål ind i vores vinduer – for eksempel er vores vinduer i stuen 180cm brede – så var det noget med at købe 2 x 100cm og korte dem af – puha! Det ville aldrig blive godt!

Vi har længe kigget på at udskifte de gamle gardiner med nogle elektriske, og havde faktisk også ugen forinden JYSKs lancering, fået tilbud på et setup med Somfy – men hvorfor betale 8x mere, når der nu findes et consumer produkt prissat langt mere venligt – der endelig passede vores vinduer. 😄️

Størrelser på gardinerne

IKEAs FYRTUR kommer i følgende størrelser:
Bredde: 60cm, 80cm, 100cm, 120cm og 140cm
Højde: Alle 195cm

JYSKs HUGLO kommer i følgende størrelser:
Bredde: 80cm, 90cm, 100cm, 120cm, 140cm og 180cm 🎉️🍾️
Højde: Alle er 190cm (90cm fås dog også i 210cm)

Alle JYSKs HUGLO-gardiner kommer med RF433MHz fjernbetening, og vi skal i en senere artikel kigge på at koble dette sammen med Home Assistant, Google Home, Siri og Alexa vha. en RF Wi-Fi Bridge. 💞️

📏️ W=180, F = 176,5cm

Modsat IKEAs FYRTUR som stopper ved 140cm kommer JYSKs HUGLO i lidt flere forskellige mål helt op til 180cm, hvilket er perfekt for os med vinduer, der ikke blev dækket ind af IKEAs udvalg.

Ydermere reklamerer JYSK også selv med at det er nemt selv at afkorte deres HUGLO elektriske gardiner, hvilket er nødvendigt for mig, med et vindue på lige under 180cm.

Jeg skar 2cm af, det det passer helt perfekt ind i vores vindue.

En kopi af deres manual ifm. afkortning inkl. flotte noter

✂️ Afkortning

Som jeg startede med at sige, kommer det fulde review her på bloggen inden længe – når jeg har fået alle gardinerne op i hele hytten og har kørt med dem nogle måneder.

Denne video handler om noget mere specifikt, nemlig afkortning. Jeg har fået dette spørgsmål flere gange – er det nemt at afkorte. Og derfor besluttede jeg mig lige kort at dokumenterer processen, så du kan vurdere om det JYSK HUGLO er det rigtige til jeres vinduer 😄️

Step 1: Mål op

Y = 2cm

Step 2: Klip gardinet til

Det blev lidt rynket lige da det blev klippet, men det rettede sig ud da det blev hængt op 🙂

Step 2: Skær bund-pinden til

Skær toppen af

Skær af så der er ca. 2mm. metal tilbage

🍿️ Nyd filmen

Det var det – det er overraskende nemt at afkorte JYSK HUGLO. Gardinet blokerer 100% for solen og de små rynker forsvandt selv efter et par dage.

Nu skal jeg bare igennem samme process for de resterende 13 vinduer 😂️😅️


Tusinde tak fordi du læser med 🫶🏻 Det betyder rigtig meget!

Hvis du har spørgsmål eller andet til dette indlæg, kan du følge mig på Instagram og skrive en DM.
Jeg håber også du vil følge med på en eller flere af mine YouTube-kanaler der handler om tech, programmering og mine vlogs.

girafpingvin logo med rubiks cube

Med venlige hilsner og på snartligt gensyn 😜
Daniel Bahl aka. girafpingvin